Background Image

Wijnhuis Tinto

> Vassaltis Santorini Gramina >
Image

Vassaltis Santorini Gramina

wit

  • €69
  • Producent: Vassaltis
  • Appellatie: PDO Santorini
  • Oogstjaar: 2018
  • Regio: Cycladen
  • Land: Griekenland
  • Aroma’s & Smaak: rijke en complexe wijn met in de neus rijpe citroen, vuursteen, honing, florale toetsen, toast; in de smaak: ziltig en mineraal, perzik, zuren en full-body in volmaakte harmonie; zeer mooie lengte, top!
  • Druif: assyrtiko 
  • Teeltwijze : biologisch (niet-gecertificeerd)
  • Bewaarpotentieel : 9-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : De Gramina wordt gemaakt van een single vineyard in de gemeente Vourvoulos; de druiven worden met de hand geplukt en de volledige trossen worden onmiddellijk geperst om de fruitaroma's te behouden.

    De wijn wordt 12 maand opgevoed met de lies (gisten), een gedeelte wordt in eiken vaten opgevoed

  • Producent
    Vassaltis | Yannis Valambous, Elias Roussakis en Yannis Papaeconomou 
    Vassaltis is de jongste van de boomende Santorini-wijnscene. In de nasleep van de financiële crisis die Griekenland zo zwaar trof keerde Yannis Valambous terug naar Santorini, het eiland waar hij tijdens zijn kinderjaren de zomers doorbracht, met het plan om de wijngaarden van de familie te laten herleven en een state-of-te-art wijndomein te creëren. Samen met oenologen Elias Roussakis en Yannis Papaeconomou gingen ze voor één missie: wereldklasse wijnen produceren van een wereldklasse-terroir.
     
    Santorini is een caldera of ingeklapte vulkaan. De wijngaarden van Santorini beslaan in totaal 1100 ha en bevinden zich op het hoofdeiland en op twee kleinere eilanden. Ze staan aangeplant van zeeniveau tot een hoogte van 250 meter op de kliffen van de caldera. Meer dan 3700 jaar geleden stonden op deze plek al wijngaarden aangeplant. Tegenwoordig staan er meer dan 30 witte en rode variëteiten aangeplant maar assyrtiko is natuurlijk het paradepaardje. De wijnstokken zijn vaak in de karakteristieke mandvorm aangelegd en gesnoeid waardoor ze tegen de harde wind zijn beschermd. In het lokale dialect wordt dit “kouloura” of “niabelo” genoemd.
     
  • Gastronomie

    gegrilde vis en zeevruchten, geroosterd wit vlees