
Wijnhuis Tinto
> Villa Tempora Le Démon du Midi >

Villa Tempora Le Démon du Midi
rood
- Producent: Villa Tempora
- Appellatie: AOC Languedoc Pézenas
- Oogstjaar: 2020
- Regio: Languedoc-Roussillon
- Land: Frankrijk
- Aroma’s & Smaak: delicate en expressieve neus met zwarte bes, zoethout, truffel, subtiel getoaste aroma's; zachte tannine, mooi gestructureerd, goede lengte
- Druif: garnacha tinta - grenache noir carignan syrah
- Teeltwijze : biologisch
- Bewaarpotentieel : 5-6 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 13,5%
- Vinificatie :
70% syrah (hellingen met kalk-klei in de ondergrond), 30% grenache en mourvèdre
druiven van gevarieerde bodems: kalk-klei, rolkeien, schist en basalt; de mediterrane hitte wordt gematigd door de frisse winden die neerdalen uit de Cévennes en Larzac (trage rijping)
biologische wijnbouw: manuele oogst in kleine kistjes, volledige ontristing van de oogst; traditionele vinificatie met enkele remontages; opvoeding in demi-muids (grote eiken vaten) die voor het derde jaar gebruikt worden. Daarna blending van de verschillende druiven..
-
ProducentVilla Tempora | Agathe Dalisson & Amaury Coste
Het avontuur van Agathe en Amaury begint in Afghanistan waar ze beiden voor een NGO werken en elkaar voor het eerst zien. De wijnbouw in het veilige Europa lonkt. Even lijkt Portugal een optie maar tijdens een bezoek aan een domein in Pézenas in 2017 is het koppel instant verliefd: Villa Tempora is geboren.
Amaury met zijn diploma van Montpellier SupAgro en Agathe, communicatie-specialiste worden wijnbouwers. Met hun wijnen van carignan, grenache, syrah en mourvèdre zullen ze alle liefhebbers van het betere zuiderse werk bekoren. Wijnen die met hun mooie fraîcheur altijd zeer mooi in evenwicht zijn.
Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt (gecertifieerd AB) en worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt. De wijnen komen op de markt als AOC Languedoc, AOC Languedoc Pézenas of simpelweg Vin de France. -
Gastronomie
lamstajine, gegrilde entrecote, wildgerechten
-
Awards | vermeldingenJancis Robinson: 16,5 "70% Syrah, 30% Grenache and Mourvèdre. Hand-picked. Vinified by plot in 30-hl tanks. Aged in 500-litre demi-muids and Clayver stoneware amphorae. Low added sulphites. Unfiltered, unfined. A small family estate owned and run by Agathe Dalisson, from Bordeaux, and Amaury Coste, from Burgundy.
You can taste the Syrah right away – meat and leather, dark chocolate and rosemary. Garrigue and earth. It's a swarthy cowboy of a wine that swaggers. Wears its tannins like thigh-high boots and a well-worn saddle. The kind of wine that demands slow-cooked ox cheeks or some kind of game stew. "