wi Villa Tempora Les Copains d'Abord | Wijnhuis Tinto | Europese wijnen
Background Image

Wijnhuis Tinto

> Villa Tempora Les Copains d'Abord >
Image

Villa Tempora Les Copains d'Abord

rood

  • €12,8
  • Producent: Villa Tempora
  • Appellatie: AOC Languedoc
  • Oogstjaar: 2023
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus bosbessen, kruiden, drop en wat mineraliteit; heerlijk zachte tannines en fijne kruidigheid maken deze licht krokante wijn helemaal af
  • Druif: cinsaut garnacha tinta - grenache noir monastrell - mourvèdre syrah 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 2-3 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie :
    terroir-vignecinsault, mourvèdre, grenache

    bodem/ondergrond: graves, kalk-klei, villafranchien en basalt

    opvoeding in cuve

  • Producent
    Villa Tempora | Agathe Dalisson & Amaury Coste
    Het avontuur van Agathe en Amaury begint in Afghanistan waar ze beiden voor een NGO werken en elkaar voor het eerst zien. De wijnbouw in het veilige Europa lonkt. Even lijkt Portugal een optie maar tijdens een bezoek aan een domein in Pézenas in 2017 is het koppel instant verliefd: Villa Tempora is geboren.

    Amaury met zijn diploma van Montpellier SupAgro en Agathe, communicatie-specialiste worden wijnbouwers. Met hun wijnen van carignan, grenache, syrah en mourvèdre zullen ze alle liefhebbers van het betere zuiderse werk bekoren. Wijnen die met hun mooie fraîcheur altijd zeer mooi in evenwicht zijn.

    Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt (gecertifieerd AB) en worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt. De wijnen komen op de markt als AOC Languedoc, AOC Languedoc Pézenas of simpelweg Vin de France.
  • Gastronomie

    licht gekoeld serveren bij lichte gerechten, Mediterrane gerechten in Ottolenghi-stijl, grillades en pasta

  • Awards | vermeldingen
    Jancis Robinson: 16,5 "Mourvèdre, Syrah, Grenache, Carignan grown on Villafranchien pebbles, argilocalcarious, basalt. Hand-picked. Short maceration in tank. Free-run juice. Low added sulphites. Unfiltered, unfined.
    Super-lightweight bottle. Bravo! And bravo for making a wine so full of energy and honest fruit. Tiptoe tannins, buckets of freshness, raspberries and maybe a little nib of chocolate and cherry menthol tucked somewhere in there as well. And just enough tisane herbs to place it, unmistakably, in the Languedoc. This is simply energising and delicious. You could drink it lightly chilled as well. My idea of a charcuterie wine. Drink it as young as possibly to benefit from the tonic of all that gorgeous fruit."