Background Image

Wijnhuis Tinto

> Josep Masachs Brut Nature >
Image

Josep Masachs Brut Nature

schuimwijn

  • €9,5
  • Producent: Josep Masachs
  • Appellatie: DO Cava
  • Oogstjaar:
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: mooie strogele kleur; intense neus met rijpe tonen zoals hazelnoot, patisserie, geroosterd brood, amandel, appel en abrikoos; gestructureerde schuimwijn met in de mond zowel primair fruit als nootachtige smaken, lange minerale afdronk
  • Druif: macabeo parellada xarello 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 11,5%
  • Vinificatie : alcohol: 11,5%   I   restsuiker: 0.5 g/l

    blend van:
    • xarel·lo van kalkhoudende wijngaarden in de buurt van de wijnmakerij die zorgen voor mineraliteit
    • macabeo van wijnstokken rond Vilafranca del Penedès die zorgen voor goede concentratie en goede aciditeit
    • parellada van wijngaarden in de Alt Penedès die zorgen voor crispy aciditeit in de Ca Second fermentation within the bottle with yeasts that are carefully selected from our own vines. Aging: Aged for 14 months on its lees developing complexity while keeping its freshness.  
    Tweede gisting in de fles met geselecteerde gisten; 14 maand flesopvoeding met de gisten zorgt voor complexiteit; de liqueur de dosage is opgevoed in grote eiken foeders wat extra balans en complexiteit geeft aan deze Cava

  • Producent
    Josep Masachs | Alex Ruiz
    De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès.  Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat het domein verder professionaliseerde.

    De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.

    Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van wijnen van biologische druiven en steeds meer ook natuurwijnen, al dan niet in samenwerking met cult-wijnmaker Amos Bañeres. De wijnen worden steeds natuurlijker en beter. Te volgen!

     
  • Gastronomie

    zeer veelzijdige schuimwijn die kan geserveerd worden als aperitief maar even goed maaltijdbegeleidend

  • Awards | vermeldingen
    Silver at The Champagne and Sparkling Wine World Championship