Background Image

Wijnhuis Tinto

> Josep Masachs Terres wit >
Image

Josep Masachs Terres wit

wit

  • Producent: Josep Masachs
  • Appellatie: DO Penedes
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: Intense aroma's van verse vruchten, veldbloemen, kaneel, peper en andere specerijen, boter; in de mond ziltig mineraal, alles mooi in balans
  • Druif: xarello 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12%
  • Vinificatie : oude xarel lo stokken in gobelet ('bush vines') van percelen met een bijzonder micro-klimaat: enkel de ochtendzon wordt opgevangen, in de namiddag liggen de percelen in de schaduw

    handmatige oogst gevolgd door een zachte persing; na een kort schilcontact fermenteren de druiven van de verschillende percelen afzonderlijk in inox tanks; 50% van de wijn blijft in deze tanks, de rest wordt overgepompt naar 225 liter Franse eiken vaten waar de wijnen worden opgevoed zonder batonnage.
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Josep Masachs | Alex Ruiz
    De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès.  Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat het domein verder professionaliseerde.

    De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.

    Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van wijnen van biologische druiven en steeds meer ook natuurwijnen, al dan niet in samenwerking met cult-wijnmaker Amos Bañeres. De wijnen worden steeds natuurlijker en beter. Te volgen!

     
  • Gastronomie

    ideaal bij gerijpte kazen, zeevruchten en sterk doorsmakende visgerechten