Background Image

Wijnhuis Tinto

> Josep Masachs Terres rood >
Image

Josep Masachs Terres rood

rood

  • €11,5
  • Producent: Josep Masachs
  • Appellatie: DO Penedes
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: intense neus met fris rood fruit maar ook rijpere toetsen (balsamico), zwarte peper, zoethout, frisse kruiden (venkel, munt); frisse aanzet met goede zuren, rijpe tannines, midden vol rijp rood en zwart fruit
  • Druif: tempranillo - tinta roriz 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12%
  • Vinificatie : 100% ull de llebre zoals tempranillo hier genoemd wordt
    wijnstokken in gobelet, gemiddelde leeftijd 35 jaar; wijngaarden op een hoogte van 250 meter

    beide percelen hebben een perfecte ventilatie; de kalk-kleibodem bevordert de fenolische rijping van de druiven; lage opbrengsten renderen in druiven met goede concentratie
    handmatige oogst gevolgd door volledige ontristing van de trossen en fermentatie met autochtone gisten

    De druiven van één perceel blijven in de inox-tanks waarin de gisting plaatsvond, de druiven van de tweede plot gaan in Franse eiken vaten waar ze meer spicy en getoaste karakteristieken geven

  • Producent
    Josep Masachs | Alex Ruiz
    De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès.  Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat het domein verder professionaliseerde.

    De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.

    Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van wijnen van biologische druiven en steeds meer ook natuurwijnen, al dan niet in samenwerking met cult-wijnmaker Amos Bañeres. De wijnen worden steeds natuurlijker en beter. Te volgen!

     
  • Gastronomie

    serveren bij tonijn, gegrilde zalm, rood vlees, gevogelte