Background Image

Wijnhuis Tinto

> Vassaltis Nassitis >
Image

Vassaltis Nassitis

wit

  • €24
  • Producent: Vassaltis
  • Appellatie: PGI Cycladen
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Cycladen
  • Land: Griekenland
  • Aroma’s & Smaak: florale neus aangevuld met wat perzik, meloen, citrus; frisse en minerale aanzet, ook in de mond perzik, citrus en het licht ziltige dat de wijnen van de Cycladen kenmerkt
  • Druif: assyrtiko aidani athiri 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : blend van 50% Assyrtiko aangevuld met Aidani en Athiri in wisselende verhoudingen naargelang het oogstjaar.

    druiven fermenteren gescheiden in stalen tanks en worden daarna geblend, gevolgd door 6 maand opvoeding met de lies

    de van nature hoog in zuren assyrtiko wordt geblend met de florale aidani en athiri wat een wijn geeft die ideaal is voor lange, warme zomerdagen en -nachten

  • Producent
    Vassaltis | Yannis Valambous, Elias Roussakis en Yannis Papaeconomou 
    Vassaltis is de jongste van de boomende Santorini-wijnscene. In de nasleep van de financiële crisis die Griekenland zo zwaar trof keerde Yannis Valambous terug naar Santorini, het eiland waar hij tijdens zijn kinderjaren de zomers doorbracht, met het plan om de wijngaarden van de familie te laten herleven en een state-of-te-art wijndomein te creëren. Samen met oenologen Elias Roussakis en Yannis Papaeconomou gingen ze voor één missie: wereldklasse wijnen produceren van een wereldklasse-terroir.
     
    Santorini is een caldera of ingeklapte vulkaan. De wijngaarden van Santorini beslaan in totaal 1100 ha en bevinden zich op het hoofdeiland en op twee kleinere eilanden. Ze staan aangeplant van zeeniveau tot een hoogte van 250 meter op de kliffen van de caldera. Meer dan 3700 jaar geleden stonden op deze plek al wijngaarden aangeplant. Tegenwoordig staan er meer dan 30 witte en rode variëteiten aangeplant maar assyrtiko is natuurlijk het paradepaardje. De wijnstokken zijn vaak in de karakteristieke mandvorm aangelegd en gesnoeid waardoor ze tegen de harde wind zijn beschermd. In het lokale dialect wordt dit “kouloura” of “niabelo” genoemd.
     
  • Gastronomie

    serveren als aperitief, bij salades, zeevruchten