Background Image

Wijnhuis Tinto

> Ruffus Chardonnay Brut >
Image

Ruffus Chardonnay Brut

schuimwijn

  • Producent: Vignoble des Agaises
  • Appellatie: Cremant de Wallonie
  • Oogstjaar:
  • Regio: Wallonië
  • Land: België
  • Aroma’s & Smaak: Verfijnde schuimwijn met zowel primaire aroma's (appel, citrus) als brioche en gebrande toetsen
  • Druif: chardonnay 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : Terroir: kalkklei (30 ha) op de zuidgerichte hellingen van Haulchin in Henegouwen

    Onmiddellijke persing, alcoholische gisting op gecontroleerde temperatuur (20°C), malolactische omzetting; 2de gisting in de fles met een élevage van 15 maand sur lattes, na degorgement afgewerkt met een dosage van 6 gram suiker per liter
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Vignoble des Agaises | Raymond Leroy
    Clos des Agaises werd opgericht door Raymond Leroy, een wijnhandelaar uit Binche. Na studies oenologie in Montpellier vond hij een wijngaard in Haulchin in een regio met krijt in de ondergrond, de natuurlijke uitlopers van de bodems die we ook in Champagne vinden. Voor de productie van zijn schuimwijnen zocht hij expertise bij Champagne-maker Thierry Gobillard uit Haut-Villers. Vanaf 2002 breidde hij de wijngaarden gestaag uit samen met enkele vennoten: daarbij werd vooral chardonnay, pinot noir en pinot meunier aangeplant. De schuimwijnen van Vignoble des Agaises met o.a. de Ruffus-cuvées staan zeer hoog aangeschreven in België en kappen jaarlijks prijzen weg op de wedstrijd Beste Belgische Wijn.
  • Gastronomie

    serveren als aperitief, bij oesters, koele hapjes

  • Awards | vermeldingen
     Gouden medaille op Wedstrijd Beste Belgische Wijn 2022