Background Image

Wijnhuis Tinto

> Château Lilian Ladouys CB Exceptionnel >
Image

Château Lilian Ladouys CB Exceptionnel

rood

  • €29,6
  • Producent: Château Lilian Ladouys
  • Appellatie: AOC Saint-Estephe
  • Oogstjaar: 2018
  • Regio: Bordeaux
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: fijne neus met zwarte- en blauwe bes, peper en specerijen; in demond fijne, goed geïntegreerde tannines, full bodied met mooie fraîcheur
  • Druif: cabernet sauvignon petit verdot merlot 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 10-15 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14%
  • Vinificatie : Cru bourgeois exceptionnel. 59% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot

    Als een van de weinige châteaux in Bordeaux volledig op biologische wijnbouw overgeschakeld
     

  • Producent
    Château Lilian Ladouys | Frédéric Godart (Maître de chai) en Eric Boissenot (Oenoloog)
    De geschiedenis van Château Lilian Ladouys gaan terug tot 1564 en al in 1850 werden ze tot de beste producenten van Saint-Estephe gerekend. Sinds het domein in 2008 door zakenman Jacky Lorenzetti (tevens eigenaar van Château Pédesclaux) werd aangekocht wordt het fantastische potentieel van de wijngaarden ten volle benut. Ondanks de wijngaardoppervlakte van 80 ha werd volledig overgeschakeld op biologische wijnbouw, wat in het moeilijke (Atlantische) klimaat van Bordeaux beslist geen evidentie is. De aanplantingen bestaan voor meer dan de helft uit cabernet sauvignon, aangevuld met merlot en een klein beetje petit verdot en cabernet franc).

    Sinds 20 februari 2020 geniet Château Lilian Ladouys van de prestigieuze titel Cru Bourgeois Exceptionnel. Van de 249 châteaux in het klassement van de Crus Bourgeois zijn er slechts 14 die deze eretitel wisten weg te kapen. Een bekroning voor de kwaliteitssprong van de afgelopen jaren
    Il permet également à Lilian Ladouys de renouer officiellement avec son glorieux passé, dont les origines remontent à 1564. Déjà, en 1850, la première édition du Cocks et Féret cite la propriété parmi les meilleures de Saint-Estèphe.
  • Gastronomie

    serveren bij côte de boeuf, pâté en croûte, wild

  • Awards | vermeldingen
    Cru bourgeois exceptionnel59% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 4% Petit Verdot.
    Jancis Robinson: "Fine and fragrant with blueberry and blackcurrant notes. Finely textured tannins with lovely purity of fruit. Builds on the palate. Firm, long finish. Manages freshness although the alcohol is perceptible. Ageing potential." 16,5

    Guide des Meilleurs Vins de France 2022: 92p "Le 2018 confirme son beau niveau, comme d'ailleurs les millésimes précédents. Le cru élabore un vin plein de fruit et de fraîcheur, avec un côté digeste et soyeux."