
Wijnhuis Tinto
> Bruno Murciano Cambio De Tercio >

Bruno Murciano Cambio De Tercio
rood
- Producent: Bruno Murciano
- Appellatie: DO Utiel-Requena
- Oogstjaar: 2024
- Regio: Valencia
- Land: Spanje
- Aroma’s & Smaak: licht kersenrode wijn met een verleidelijke en comlexe neus met framboos en kers, kruiden en wat eikspecerijen; medium body, verrassende frisheid, mooi lengte
- Druif: bobal
- Teeltwijze : biologisch ES-ECO-020-CV
- Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 13,5%
- Vinificatie : 100% bobal van perceel Las Brunas (7,5 ha) met een gemiddelde leeftijd van 70-80 jaar
bodem: klei- en Zandleem
opbrengst tussen 3000 en 3500 kg/ha. Handmatige oogst in dozen van 10 tot 15 kilogram tijdens de koudste uren van de dag
Onristing van de druiven, maceratie zonder de druiven te kneuzen vóór de vergisting gedurende 3-4 dagen; vergisting in eiken vaten zonder temperatuurcontrole gedurende een periode van 12 tot 15 dagen. Opvoeding met de lies met wekelijkse batonage.
-
ProducentBruno Murciano | José Luis Murciano
Bruno Murciano groeide op in Caudete de las Fuentes in Valencia, een gebied waar de bobal-druif heer en meester is. Zijn eerste roeping was hospitality en al in het restaurant van zijn ouders had hij een enorme interesse in de wijnen van zijn regio maar ook wijnen uit andere regio’s en landen. Die interesse dreef hem in de richting van sommelier-studies die hij uiteindelijk vervolmaakte in Toulouse. Als gediplomeerd sommelier schopte hij het tot Chef Sommelier van het Ritz Hotel in London.
Die ervaringen hielpen hem om in 2008 de felbegeerde titel van beste sommelier van Spanje weg te kapen en in 2009 2de beste sommelier van de wereld te worden. In 2010 kocht hij de prachtige wijngaard Las Brunas in zijn geboortestad: 6 ha wijngaard en 2 ha bos op de NO-helling. Samen met zijn broer Jose Luis, een getrainde oenoloog maakten ze hun eerste wijnen. De volledige productie is biologisch waarbij tevens inspiratie wordt geput uit de biodynamische wijnbouw.
Bruno en zijn broer houden van elegante wijnen zoals die van Bourgogne en trachten met hun bobal diezelfde verfijning te bereiken. Dit laat zich duidelijk merken in de wijnen. Nu al zeer mooi. -
Gastronomie
serveertemperatuur: 12-14 °C. Servren bij wit vlees, vette vis, mediterrane gerechten zoals paella, risotto, pastagerechten