Background Image

Wijnhuis Tinto

> Maria Galassi Fiaba >
Image

Maria Galassi Fiaba

wit

  • Producent: Maria Galassi
  • Appellatie: IGT Forlì
  • Oogstjaar: 2016
  • Regio: Emilia-Romagna
  • Land: Italië
  • Aroma’s & Smaak: boeket: floraal, zoethout, kruiden; krachtige aanzet, zeer evenwichtige wijn met aangename frisheid
  • Druif: chardonnay pignoletto 
  • Teeltwijze : biologisch CCPB
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : 60% pignoletto (ribolla riminese) en 40% chardonnay, aangeplant in Paderno di Cesena op een hoogte van 250 m; bodem: geel zand en gekleurde klei; geblend voorafgaand aan de fermentatie; temperatuurgecontroleerde gisting zonder schilcontact; laag in toegevoegd sulfiet
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Maria Galassi | Maria Galassi en Francesco Bordini
    De wijngaarden van Maria Galassi liggen op terrassen tussen San Vittore di Cesena en Bertinoro en op een boogscheut van Ravenna en Rimini genieten ze van een Adriatisch briesje. Ze bevinden zich op een hoogte van 250 meter in de vallei van de Paderno. De bodems bestaan uit kalksteen en "spungone" een soort tufsteen gevormd op wat ooit de zeebodem was. Sinds 1900 zijn de wijngaarden in familiebezit.

    Maria (Daniela) zelf staat sinds 1994 aan het roer. Deze innemende dame die altijd haar hart en ziel volgt omarmde onmiddellijk de biologische wijnbouw. De 17 ha wijngaard wordt inmiddels volledig biologisch bewerkt. Ze worden omringd door bosjes, fruitbomen en olijfgaarden. Tussen de wijnstokken groeien zeldzame orchideeën.

    Advies komt van de jonge Francesco Bordini, een jonge boomlange wijnadviseur die mee verantwoordelijk is voor de grote kwaliteitssprong in de regio. Hij experimenteert onder meer met grote eiken vaten voor de veroudering van de wijnen. Alles ademt harmonie bij Maria Galassi : harmonie met haar medebewoners, harmonie met de natuur, harmonie in het glas. De wijnen zijn spectaculair lekker en vergeleken met de Toscaanse zuiderburen zeer betaalbaar.
  • Gastronomie

    voorgerechten op basis van zeevruchten, truffel of vegetarisch; gegrilde vis, halfbelegen kaas, wit vlees; ook geschikt als aperitief