Background Image

Wijnhuis Tinto

> Andreas Gsellmann Blaufränkisch Rosenberg >
Image

Andreas Gsellmann Blaufränkisch Rosenberg

rood

  • Producent: Andreas Gsellmann
  • Appellatie: Burgenland
  • Oogstjaar: 2011
  • Regio: Burgenland
  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: Kruidige en minerale noten, licht gerookt, bessenaroma's, een vleugje tabak; in de mond full-bodied wijn met mooi versmolten tannines en goede aciditeit
  • Druif: blaufränkisch 
  • Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
  • Bewaarpotentieel : 10-15 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie : druiven van de Rosenberg: hellend terrein met zandige, licht rotsige bodem met kalk in de ondergrond; druiven handmatig geselecteerd en geoogst; spontane gisting in open 500 liter vaten; aansluitend 24 maand rijping in eiken vaten (300 l) met de natuurlijke gisten en zonder zwaveling. Enkel bij het bottelen lichte zwaveling.
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Andreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
    Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.

    De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief.  Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het  immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.

    Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat.
  • Gastronomie

    serveren bij gerijpte doorsmakende kazen, steak, wild met krachtige sauzen

  • Awards | vermeldingen
    Falstaff: 92-94/100 (!) "Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Mineralisch unterlegte schwarze Beerenfrucht, Brombeeren, Kirschen, zart floral, feine blättrige Würze, angenehm zurückhaltende Edelholznuancen. Elegant saftig, feine rotbeerige Nuancen, frisch strukturiert, kühler Stil, eingebundene Tannine, Kirschanklänge auch im Abgang, würziger Nachhall."