Wijnhuis Tinto
> Andreas Gsellmann Gabarinza >
Andreas Gsellmann Gabarinza
rood
- Producent: Andreas Gsellmann
- Appellatie: Burgenland
- Oogstjaar: 2011
- Regio: Burgenland
- Land: Oostenrijk
- Aroma’s & Smaak: boeket met geconfijte bessen, kruiden, etherische aroma's; in de mond krijgen we een sappige, volle wijn met een lange afdronk; groot bewaarpotentieel
- Druif: blaufränkisch merlot zweigelt
- Teeltwijze : biodynamisch AT-BIO-402
- Bewaarpotentieel : 10-15 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 13%
- Vinificatie : 60% Blaufränkisch, 20% Zweigelt, 20% Merlot van perceel genaamd Lange Gabarinza; handmatig geoogst vanaf 15 september 2011; spontane vergisting in barrique; maceratie van 27 dagen; 17 maand lagering in nieuwe en gebruikte eiken vaten van 500 liter
Analyse: alcohol 13%, 1,1g/l restsuiker, 5,7 g/l zuren
-
ProducentAndreas Gsellmann | Andreas Gsellmann
Andreas Gsellmann is een van de jongste leden van de Pannobile-groep in Gols, een dorpje in het Oostenrijkse Burgenland. We bevinden ons hier vlakbij de Hongaarse grens aan de oevers van de Neusiedler See. Dit belangrijke centraal-Europese steppemeer zorgt voor een voor de wijnbouw zeer gunstig klimaat.
De familie Gsellmann is al sinds 1800 in de wijnbouw actief. Vader Hans en zoon Andreas Gsellmann bewerken 20 ha wijngaard met als belangrijkste soorten : blauer zweigelt, blaufränkisch, st-laurent, chardonnay, weissburgunder (pinot blanc), grauburgunder en welschriesling. Ze kiezen daarbij resoluut voor een natuurvriendelijke wijnbouw. Bij het zoeken naar manieren om het immuunsysteem van planten te versterken en het bodemleven te verbeteren kwam men bij de biodynamische wijnbouw uit.
Dit streven staat allerminst de kwaliteit van de wijnen in de weg, zo bewijzen de vele binnen- en buitenlandse onderscheidingen die de wijnen van Gsellmann te beurt vallen. Binnen de Pannobile-groep wordt ondertussen via communicatie, discussie en compromisloosheid aan kwaliteitsverbetering gewerkt. Hun streven: zich met de beste wijnen meten, leren van elkaar, kwaliteitswijnen maken en uit dankbaarheid voor hun succes met sociaal engagement bedanken: zo werden bv. degustaties georganiseerd waarvan de opbrengst naar de opvang van vluchtelingen en daklozen gaat. -
Gastronomie
serveren op 16-18°C bij rood vlees (steak, ossenhaasje), wild, kazen
-
Awards | vermeldingenFalstaff: 91-93/100 "Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarter Wasserrand. Zunächst etwas verhalten, schwarzes Beerenkonfit, ein Hauch von Kräutern. Saftig, elegante Textur, rotes Waldbeerkonfit, feine Tannine, dezente Fruchtsüße im Nachhall, pfeffrige Würze im Rück-geschmack."